Byggdag

Trenne män samlades på en krog, idéerna sprakade och resultatet blev enligt följande. Jag låter bilderna tala eftersom vi bara varit på IKEAovic.



Ditten&Datten



Nya hyllor i diskrummet.



Ny diskbänk som jag glömde betala, reglad, silikonad, fasad, skruvad pitchskademadtre.



Jojje design. Robocopen aka världens bästa köksmaskin i högerkant.



Vi har idag beslutat att vår mentor Sven Eric skall bli vår första gäst. Han skall få dagens första. Sjääälvklart! Detta är en bild från vår personalfest 09.

Lökar eller hyllor.

Idag har jag och Johan varit på IKEA och handlat estetiskt riktiga hyllor och ditten&datten. Kortbesök på Optimera ingår allt som oftast i dagsplanerna. Det är roligt att komma ner och få ett vänligt bemötande av övrig personal. Sånn go stämmning som man vill ha om man väl måste jobba. Idag kom vår första faktura och det var från vårt försäkringsbolag. Alltid lika spännande. Sedan gästades vi av en larmgubbe från Löddeköping som var konsulterad av LF. Märkligt vad vissa människor vill sälja på en saker. Vid första samtalet med honom via telefon så skulle det enbart bytas panel till nummerbrickan på vårt redan befintliga och välfungerande larm. Idag verkade det som att han ville bygga om Fortuna till en mindre variant av Fort Knox.- aaah grabbar! Här borde ni ha en sensor.- panelen? vilken panel? - Om ni vill så kan jag byta larmcentralen till en KX15 helmantlad med kaffebryggare. osv osv. I vilket fall som helst så stegade Herr Larm ut och tackade för sig och lovade att återkomma. Tack!




Vattenpasset framme. Snickarens våta dröm när det stämmer.



Labratoriet! Med kök och speciellt med myndigheter måste man ta hänsyn till hygien i första hand. Rena ytor och helst bara rostfritt. Inget trä, inget skit inget tjafs. Silikon i vägghålen och en färg på väggen som är våtrumsklassad. Här är så rent att det går att operera inne nu. Det känns positivt på nått sätt.

Bilder från dagarna 2

Igår var det dags för lite mer maskinstädning, spis, ugn och annat roligt rostfritt som man kan hitta. Bländande resultat och man är lite smånöjd att man blivit som en städtant i ung ålder. Att vistas med fett ett par timmar om dagen har blivit en vardag. Finns inget som kittlar i lungorna som fettavlösningsmedel och ett par kilo svinto. Toppa detta med minst varsitt skärsår efter diverse klantigheter så är man i fas. Helst ska man blanda fett och medel i såret för att få bästa effekt. Kvällen avslutades med syrabad och OS.

Morgon startade med OS. 05.00 stegade denne upp och kokte ägg, kaffe och skördade vetet så jag kunde baka till grabbarna (Kim, Micke, Lilja, Jimmy och Sebbe) som jag bjudit in till Sverige-Finland frukostbuffé. Märkte att det hade snöat lite. Gud vad kul! Årets första snö! Efter denna fantastiska tillställning bar det av till stället där folk söker arbete för en obligatorisk meningslös timme. Vidare till Optimera där jag blev serverad min 7!!?? kopp kaffe för dagen för att få lite hjälp med inköp av Micke och hans kollega herr U-sväng Håkan Plåt. Jag är så kaffeförgiftad nu så de skriker om det. Efter diverse inköp till dagens aktiviteter kom Rothoff och hämtade mig och det är bara att njuta av bilderna nedan av dagens arbetsflit. Jag tror jag är redo att ta över större byggprojekt nu, typ hela villor eller varför inte nått större. Eftersom jag är så jävla naturintresserad också (sant) så bjuder jag också på tre ( märk väl den elaka pjådden som varken räds  kyla eller is) undersköna bilder från Fortunas nejder. Glid inte av stolarna!









Fd arbetsbänk med vask.



Nymålat av miig!



Uppkokat bord.



Jag, mitt i vaskhålet med lungorna fulla med sågspån och ett par snuspåsar som jag svalde under vägen. Jag svalde så mycket damm och spån så jag lyckades hosta upp en smörkniv av trä som jag ska ge min mamma i present.



Vad säger ni nu då? VA VA? Bänken som är redo att älska med olika sorters grönsaker.




Vi hälsar honom välkommen hem!

Idag kommer vår man från Thailand, Jojje hem, blek och utarbetad antagligen medans vi bruna och läckra arbetsmaskiner är lika pigga och fräscha som alltid. Bjuder en bild från Johans senaste besök på Skånes djurpark.




Fortuna by the sea! Varmt välkomna!


Italienska kryddan och hans vänner!

Lördag! Tidig morgon och jag slog upp mina blå. Klockhelvetet tutar och man blir bitter. OS tar verkligen all sömn och man är inte speciellt pigg när man vaknar. Soffan har man verkligen fått valuta för pengarna för även fast jag nästan hoppade sönder den på Anna Haags upplopp. Jag stakar för fem, skriker och mår. Så länge Sverige tar medaljer så spelar det ingen roll. Precis så glad jag ska bli ikväll när dom ringer från Gotland och hyllar min lottorad. Har spelat 6 år med samma rad varje onsdag och lördag. Ikväll är det fan min tur, det räcker med 10 mille men inte mindre. 24 kronor/ 4 rätt är annars en klassiker men inte så givande.

Idag, efter att villigt erkänna att det varit lite verkstad denna veckan nere på Fortuna så skulle vi ner igen, jag och min vapendragare Rotan. Körde först inom Optimera och handlade lite mollypliiugg till gipsväggarna. Projekt torrförråd. Det är en befrielse att se lite mer resultat än att bara flytta runt grejerna för man städat eller målat. Dessutom är det rätt roligt att skruva loss lite med borrmaskinen, skruvdragaren m.fl. Kan allt om maskiner och snickeri nu. Bjuder på ett litet bildkollage från rummet med slutresultat. Fockoff vad skönt!









Jag vet att ni tycker att det ser ut som en ICA-affär nu men det får duga. Det bästa är att vi har worchestersås för resten av livet. 8 liter! Vad hände där egentligen? Dessutom har vi 11 flaskor blomsterhonung. Nån som vet vad man ska ha det till, kanske bra mot svininfluensa? 

Vindistriktet Göteborg

Flitig som en myra begav jag mig i onsdagsmorse upp till Göteborg för att dels ge mig på dom alkoholhaltigadryckerna ( som jag nångång ska vinna över) tillsammans med delar av guttegänget: Jimmy , Sebbe och Lilja  ( Tias bor redan i Gbg) och dels för att gå på en middag för att träffa den bekymmerfrie Fredrik Norell som är tilltänkt vinagent om han lyckas hosta upp nått bra vin som passar till en fräsig strandkrog ungefär en mil söder om Helsingborg. Som vanligt när delar av guttegänget sammansluter så av någon anledning går det alltid ett par tusen mer än man hade kalkylerat per dag och det betyder att det varit kul utgår jag från. Vi åt på Babar ( www.babar.se ) på Avenyn. Ett par klassiska flaskor rött och gott käk, dock var vi helt ensamma inne i restaurangen från 20-24.00 och det är ju lite märkligt kanske. Vi avslutade med att tvinga servitrisen att slå sönder champagneglas, vilket hon gjorde!! Nu var det ju inte så att vi hypnotiserade henne till att slå sönder inredningen vilket i sig hade varit ännu roligare. Anledningen var att Fredrik skulle lära henne den ädla konsten att sabrera en Cava med ett champagneglas vilket slutade i krossade glas. Flaskan lämnades över i vana händer och vips så var det sabrerat. Jag kan tricket men har aldrig provat, vill ni lära er så kostar det. Jag föredrar dessutom att bita av halsen på flaskan. Efter denna uppvisning i glasmästeri så gick vi ut på stan på en trevlig kväll med alla dess tillbehör.

Det har som sagt legat på is att åka ner och städa på Fortuna sedan i lördags så jag och Patrik har kört det vi alla känner till som byråkrati, pappersarbete och så vidare innan jag åkte till Götet. Jag lägger inte in mer om det då risken är att bloggen stängs ner direkt. I vilket fall som helst så är alla papperna till tillståndsansökan inne och vårt bolag har äntligen blivit registrerat och godkänt efter knappa 8 veckor under lupp. Verkligen snabbt. Hela tisdagen vigdes åt bankärende och pappersarbete in the name of Fortuna. Fritid är egentligen bara att glömma har jag kommit på. Man ligger och gnager på saker om jobb vart man än är. Bra eller dåligt? Vi får se.




Le grande kocks. Gästspel 2010

Boysen har härjat i stan förr så.







Ett företag har fötts, och lite annat crap.

Så, då var det äntligen klart med registreringen av vårt aktiebolag fortunabythesea AB. Dags att börja skicka in fakturorna mina vänner. Vi har dels haft turen att få mycket bokningar här i starten. En välkommet inslag som vi inte hade budgeterat men sedan också en massa förutsedda- oförutsedda utgifter som man helst hade sluppit. Samtidigt så kanske man lär sig nått på köpet. Idén med att vi 3 gubbar skulle starta detta ihop har växt fram under den tiden vi jobbade tillsammans på ACE Link. Första gången vi nämnde fortuna kändes det mest som en rolig grej som antagligen bara skulle rinna ut i sanden men snacket fortsatte och vi träffade ägarna och kände oss fram och nu är vi i alla fall en bit på vägen till första öppningsdagen.

Denna helgen har gått i pajernas tecken och fått bra feedback från nöjda gäster. Kul. Rotan har kogat maten och jag har fått servera fram den även fast jag varit på 2 hårda helgdagar som satt sina spår. Hostade upp ett par fimpar imorse och en champgnekork. Teamwork på högsta nivå och nu ligger jag som ett Y i soffan och mår mitt allra sämsta. Nästa vecka startar med vad jag kallar en maskinparksrenovering. Funderar på att ta med mig Lilja ut som konsult, inte för att han besitter någon kunskap inom det men han är ett naturligt inslag vid Fortuna strand på något vis. Någon som har en rostfri bänk ståendes förresten? Får gärna vara 100cm bred och 90 cm djup.

En stor händelse för er som gillar att äta till sommaren blir att vi nästintill har spikat in åretskockfinalistens2010 lillebrorsa och Ekeberg restaurangs ( http://www.ekebergrestauranten.com/no/) otrolige bindgalne kock för en kulinarisk resa under en helg. Risken finns även att det blir grekcypriotiskt inslag. Missa inte detta!!


Passar på att släppa denna otroliga bild på vår mentor Sven Eric tillsammans med ja, se själva!




Diskorummet

Mitt senaste 2-dagarsprojekt har varit diskrummet och idag kan man säga att det är i fas. En väldigt viktig del för oss som jobbat i många kök & restauranger och anledningen till att man går dit för att äta är inte att käket är bra bara utan att man håller rent och snyggt i alla arbetsutrymme för det präglar hela din verksamhet. Kan man inte hålla rent får man heller inte helheten i sin verksamhet och att kunna utveckla den. Man vill ha en produkt som man kan vara stolt över, bjuda in hälsovårdsmyndigheterna och säga: kolla vad ni vill! istället för att köra en "dageninnanstädning". Disken är som sagt i fas nu efter avfettning, skurning, avsköljning och sedan en vanlig städning efter det. Tada!



Idag har vi varit på maxi och handlat för vi ska köra en mindre cateringbokning på ett ställe i stan lördag och söndag. Förra gången vi var på Maxi och handlade så handlade vi 100 isbergsalladshuvud. 100!!??! Det är helt sjukt och man mådde nästan dåligt när man körde ut lasset på en palltruck till bilen. Efter det har det varit städning som sagt och även köket börjar komma i fas. helgen vigs som sagt åt catering. 90 personer ska ha paj så vi gör 6 olika sorters pajer. Vegetariska, glutenfria you name it. Vi klarar det mesta som sagt och man får väl säga att matbutikerna utvecklats så att dessa produkter inom gluten, laktos m.fl är relativt lätttillgängliga eller hur man ska säga. well well. Kommer fler bilder. Håll till godo med en bild från den lokala pubens gynnare Konrad.

Jojje, Rotan, Slaane


Dagens aktiviteter

Idag begav sig trojkan bestående av Lilja, jag och Rotan ut på rostfrittjakt ute i Norra Häljaröd ( Nårra´ helljäröö)  i utkanten av Höganäs, Ängelholm, New York. Stället heter HNA köksblabla. Kökets bästa vän! Hittade en massa grejer som behövs till en nystartad restaurangverksamhet, fanns nog rubbet om man ska vara ärlig, kaffemaskin, kaffemaskinstvättare, kaffemaskinstvättarelagare, kaffemaskinstvättarelagareborttagare. Ja ni fattar! Vi hittade dock lite rostfritt som kan vara intressant och även en kranblandare då vår nuvarande hamnat på långvården. Mats Magnussons svärsons far kommer sedan att ha nöjet att få koppla in möget. Sedan begav sig ovan nämnda ekipage sig hem till mig och drack en kopp kaffe. Lilja hade varit ifrån msn förlänge så vi var tvungna att koppla in honom innan han dog av abstinens. Väl uppkopplad till sin moderna respirator så bjöd jag honom på en kopp kaffe innan vi begav oss till det gula M:et och slök varsitt meal. Sedan släppte vi av Lilja hemma så han kunde msna,facebukka och smsa vidare dagen och vi begav oss till Fortuna för lite planering och städning. Nu är jag äntligen hemma och har begravt mina illastinkande kläder i en pappåse. Tack ACE Link!

En överlycklig Lilja!


Lite mer nymålat

Kommer bara en bild på det nymålade för det säger inte så mycket egentligen och måleri är inte så kul det heller. Håll tillgodo. Det blev ju faktiskt riktigt snyggt om man jämför med innan. Bara en ny fin rostfri diskbänk där så jävlar i det ska det kokas biffar.

Gästbadare på stranden

I förra veckan blev vi av med vår regnvattentunna och idag en bit ut på stranden hittade jag boven! Fortunas djurliv är verkligen unikt så här års. Kan också vara en alternativ rätt på menyn???

Från stranden

En liten bild nerifrån stranden upp mot Fortuna. Träluckorna för fönstrena är till för att den art av hackspett som häckar så här års i Rydebäck inte skall hacka sönder rutorna. Om 2.5 månad är meningen att man ska kunna ta en kall på uteserveringen. Känns avlägset på något sätt.

Nymålat

Igår började vi måla och idag skall Lilja hänga med ut och förgylla vår krog med sina konstverk. På bilden ser ni en nymålad vänstersida och en ickemålad högersida. Eller hur var det nu? Längst in ser ni Liljas dusch som vi installerade igår. Tänkte ha den avdelningen som SPA för kryddorna


Vyn norrut

Härlig utsikt mot norr och det en gång omtalade Hitlers hus som den svenske kungen skulle skänka till Hitler som sommarbostad under tidigt andra världskrig. Numera är det i fullgång att bli en privatbostad medans ägornas lokaler skall bli hotell och även inrymmer restaurang Tegel. Havet ligger till vänster på bilden. Snö är det gott om!

Köket

Här har vi rivit ut lite grejer ( kylar, spis, ugn, stekbord bland annat) och ställt ut i själva matsalen. Allt rostfritt liksom övriga lokalen behöver sig en rejäl städning innan vi tar börjar tillaga något där.Här har vi rivit ut lite grejer ( kylar, spis, ugn, stekbord bland annat) och ställt ut i själva matsalen. Allt rostfritt liksom övriga lokalen behöver sig en rejäl städning innan vi tar börjar tillaga något där.

Expertis Beatrice


Fresh & clean


The Place


Fortuna Blogg&Bygg

Idag blev då bloggen skapad efter att ha fotograferat lite och att det blivit relativt stort intresse från folk som vill se hur det går för oss. Och: VAD GÖR VI DÅ??

Fortuna By the Sea är som sagt vår krog som jag Daniel och mina kollegor Patrik och Johan köpt tillsammans för en slant. Fortuna ligger i Rydebäck dryga milen söder om Helsingborg och vår krog ligger alldeles nere vid stranden. Unikt läge!! Här hade vi tänkt bränna biffar och servera lite dricka under sommaren. Jag återkommer med lite mer ingående info om oss.

Just nu håller vi på att rensa upp och sätta vår egen prägel efter föregående ägare så tänkte visa lite bilder från det fortskridande arbetet.

Johan är som sagt i Thailand ännu, så jag och Patrik har varit ute i den mån det går beroende på att Skåne är inlagt i en frys verkar det som och värmen lyser med sin frånvaro även inuti lokalen. Kommer lägga upp lite pics och kanske skriva lite.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0