Fredagsmys.

Igår var det som sagt fredag och det innebär fredagsmys. För min del innebar det tyvärr att jag vaknade och mådde lördagsdåligt. Så jag har fått stå mitt kast eftersom jag misshandlat levern ett par timmar igår. Förresten så gick kattklappningen alldeles utmärkt och jag och Herr A vann vars 3000:-. Från enkel After work på stinsen till sushi och nån svår mousserande i hemmet för att sedan återbege mig ut i nattlivet. Nicht gut. Idag provade jag och Tomas ett nytt café i stan som heter Etoile tror jag. Jag har dock döpt om det till café guldgåsen. 112:- för en kaffe och 2 bullar med grönt på. Får ändå ge caféet varma rekommendationer i inredning& att det var väldigt annorlunda.  I vilket fall som helst blev ingen av oss mätta så vi gick till Signes och tog varsin dricka och macka 119:- för allt. Efter detta gick vi till IH och kollade på ungdoms-sm i pingis. Jaha? Kul? Njaa.

Det var det som hände igår after work. Men innan dess var vi på svår vinprovning tillsammans med Norell och vi valde ut vårt vinsortiment, röda , vita och rosé. Norell hade med sig vinerna som vi provsmakade och det underlättade väldigt när man skulle bestämma sig vilken sort istället för att göra på andra vis. Det svåra var att spotta ut allt eftersom jag var bilkörandes igår. Patrik är vår självklare sommelier med stort intresse för druvor.

Efter den tunga pärsen så byggde vi vidare och Johan hade möte med ett par killar som skulle kolla hur vi ska fixa färgen på golvet ute i restaurangen. Vi satte gångjärn på den gamla väggen som vi nu gjort om till en dörr och sen finsnickrade vi lite så det ser bra ut.



Byggde även in ett fågelbad i baren.



Dörren före detta Väggensson. Jävligt grannt.
På måndag släpper jag bilderna när den är klar. Nu skall jag återgå till grytorna och så blir det lördagsmys framför tvn med fotboll och mat. Kanske en löprunda.

Torsdag eller varför tog kaffet slut?

Idag är det torsdag, jag har precis kommit hem från vår webmaster alias David Öthander. Han håller på att lägga iordning vår riktiga hemsida www.fortunabythesea.se som skall fungera som den officiella kommunikationsleden på nätet för vår verksamhet. Det betyder inte att denna bloggen dör, nej nej. Detta skall vara ett krypin för den som vill hänga med bakom kulisserna på en/ett sylta/sjapp vid Rydebäcks strand.

Vad hände hemma hos David då? Jag blev erbjuden, kaffe, grogg eller öl. Tack! Färg skulle bestämmas, koder skall tryckas in, luckor ska spikas för fönsterna, locket ska läggas på brunnen, mailadresser skall skapas och utseende, layout, design som är samma sak fast med olika namn tror jag. Har fått en del skrivuppgifter av webmaster som jag är i fas med. Meny, vinmeny, kontakt, aktuellt, öppettider, vägbeskrivning, iPhone add-on, lite historia om vem vi är. Vår bakgrund helt enkelt om den går att skriva. Ålder, vikt, kön och IQ.

Idag har det hänt en massa andra grejer på fronten vad det gäller inköp och det har Johan och Patrik fixat. Tydligen är porslinet införskaffat, hygienartiklar, kyl och frystillbehör, dynor?, filtar och lite annat smått och gott. Ska bli kul att se det imorgon. Vi har också haft besök av "securitas direkt" då jag tidigare i bloggen skrev om larmgubben som ville sälja på oss en massa nya grejer bara för att vi ville flytta ihop försäkring och larm i ett hos länsförsäkringar trots att vi hade ett befintligt och godkänt larm.  Så men den lilla enkla manövern så sparade vi in 5-6000 till företaget plus vi slipper träffa larmgubben en gång till. Goodie!

Under tiden som mina kollegor gjorde dessa investeringar så var jag på besök hos min kompis Liljas pappa nere i Norra Hamnen för att få ordning på bokföring och annan nödvändig ekonomi. Tommy som han heter är högt utbildad inom företagsekonomi och det känns rätt skönt att inte bara ha ett fläckfritt yttre utan även rena pärmar så att säga. Efter 2.5 h föreläsning och ett kraftigt blodsockerfall så lämnade jag hans lägenhet något visare och  ett inplanerat möte med revisorn i LA nästa vecka för att komma tillrätta med programvara.

Ni ska få in er skatt Skatteverket! Jag jobbar på det!

Imorgon är det fredag och det betyder fredagsmys.  Dagen till ära kommer Fredrik Norell från Freixenet ner och visar sina produkter ( mestadels vin  rött, vitt och rosé) och så efter det så ska jag dricka fredagsmys på pub Norrbro tillsammans med Micke ( Herr A) från Optimera. Dock först klockan 16.15. Brukar bli 2 "kolla" pironi och klappa katten på en vegasmaskin för varsin 100-lapp. Förresten så är snöhelvetet borta nu nästan överallt och jag gick ner till stan utan jacka, handskar, mössa, underställ och fan+moster. Riktigt skönt. Nästa vecka shorts sen naken resten av året fram till september. Mössa på!



Patrik sågade fel och klöv hela väggen men det finns inget som inte lite silvertejp fixar.



Tadaaa! Lite belysning under sen får det fan vara nog.



Skulptur av plast. Nej, men vår diskgubbe Ålen som fixat diskmaskinen litegrann och skall göra en installation av en glasdiskmaskin och lite annat skit. Ålen är såklart glad i ålagille. Hade helst sett att det varit ålagille ett par gånger i veckan.



"Nöd"utgång i dubbelbemärkelse. Alla ska med som brandförsvaret säger.







Trend 2010

Ni vet var ni läser det först. Modemetropolen Rydebäck, där trender skapas och får internationellt liv. Springgreen är färgen på allas läppar 2010! Du kan få din iPhone, innebandyklubba, bil, hund, ja allt du önskar i springgreen. Vår himmabyggda bar har givetvis färglagts i denna spygröna kulör och det är som att vinna över Usain Bolt på 100 meter med en cigg i flabben. Det är bara springgreen som gäller nu. Vår tanke var att enbart måla över mdfskivorna med färgen men insåg att den behövde mer respekt så vi köpte lite klassisk pizzeriapanel och smällde upp, dock utan speglar.



Vattenspont. Läckert och obehandlat.



Första strykningen eller har det hänt något annat? Någon som varit kass i kistan?



Kanten, vi köpte 15 brädor och givetvis fattades vi 48 cm. Vi fick då en specialleverans direkt från Optimeras säljavdelning ( Herr A) som kom ner med en bräda. Första strykning av springgreen.
Kommer fler bilder när jag lyckats ta en ordentlig. Springgreen. Smaka på ordet. Bättre än vargavinter och underställ va! Dessutom är det ett steg närmre att få en grillad "snuda" med hela svineriet.


Golv1. Brädande skruvning.

Fredag, eller egentligen är det ju måndag när jag skriver detta men för att ni ska hänga med vad som händer eftersom det har varit mycket verkstad och lite bloggande. Både positivt och negativt. Vi befinner oss alltså på Fortuna, det är fredagmorgon och vi inväntar en portion brädor från Optimera. Obehandlad gran som fått äran att täcka dom gamla gråa plattorna som legat ett par år. En lastbil med 110 kvadratmeter "brääer" "pinnar" anländer och lastar av och kör iväg igen. Ett arbete avslutat för chauffören och han beger sig iväg för nya leveranser medans ett annat arbete startar när han levererat. Ett hårt jobb, Screw fast or die hard!



Tack för "bräjävlarna". Tyvärr har inte dressman bräder annars hade vi köpt därifrån. Optimera får duga då.




Fas 1. Regling- mäter 50 cm mellan varje, nerborrat med Hiltiborren som jag sovit med ett par nätter för att vi ska komma nära varandra. Sedan har Patrik spikat ner med spikplugg. Jag har tappat hörslen på minst 2 av mina öron. Borra fast or die hard!


En bit på vägen. Vi har lagt golvet med 3 smala bräder och sedan en lite tjockare för att inte diskriminera. Idag är det lördag och vi håller inte helg.



Måndag. Snart får ni kaffe gubbar! Tittar ni på skuggorna på plattorna ser ni att där legat en gammal handsydd äkta matta som jag och Patrik sågade itu med fogsvansen och dumpade på tippen. Läckert! Mattan påminde starkt om dom som brukar ligga i baksätena i vissa taxibilar.



2047! Johan räknar skruvarna som gått åt sedan första brädan lades på plats.



Tjena, Bosse heter jag! Den här screwdrivern går ju fan inte att dricka??!! Det är jag som håller reda på lymmlarna så det blir rakt och fint. Jag fick också äran att dra i sista skruven i bygget. Här kan man utan tvekan arrangera lets dance nästa år eller varför inte ett parti strandbowling om lusten kryper på? Bosse sa att folk från Hyllinge har inbyggt vattenpass i kroppen.



Nej, det är ingen bastu vi våldfört oss på och vält in i baren. Vi är finsnickare/drickare. Fas fas fas fas. Imorgon ska vi ha golvläggarefest. Kanelbullar och kaffe!




En kurs, en spanjor och en misshandlad hjälte

Idag var det klart! Vi är nu certifierade för sprithantering efter en 3-dagars kurs i Malmö med prov som avslutning. Min inställning har varit lite skeptisk till hela kursgrejen men måste faktiskt ge efter för Bo och hans fantastiska handledning som gjort kursen både intressant och motiverande. Jag vill ta ansvar! Vi genomförde kursen på Clarion Grand Hotel i centrala Malmö. Rädslan första dagen vi kom dit var att det skulle sitta en grå trist människa utan verklighetsförankring och slå in alkohollagen i oss. Så var inte fallet. Bo både drev restaurang, varit lärare och arbetade aktiv inom politiken för att skapa en bättre kommunikation inom vårt område. Så vi fick inte bara lära oss alkohollagen och se ett par filmer utan även vettiga tips som kan vara bra att tänka på när man söker olika tillstånd och andra nyttiga småting.
V var 7 stycken på kursen utöver Bosse. Jag, Patrik, Johan- Per och Caroline från Helsingborg som skall starta en delikatessbutik på gamla kolmätarecaféet rakt över PaPi då med fullständiga rättigheter. Sedan var det en finsk kvinna som var pratsam och glad som hette nått.  Hon skulle arrendera nån campinghistoria i Beddingestrand. Så den stora hjälten Fransisco. En spanjor som bott 29 år i Sverige och skulle starta en restaurang i Eslöv som jag bara måste besöka. Eftersom han inte hade köpt stället än eller ansökt om tillstånd trots han skulle öppna 1 maj  så tror jag att vi får besöka honom först till hösten. Eslöv skall få sin första tapasrestaurang!! Fransisco hade precis kommit från ett ställe i Lund som blivit av med sitt tillstånd så han hade koll på den biten.

En liten historia som hände i Malmö första dagen.

Trion tassade bort till McDonalds och väl därinne fick Patrik syn på en kille som stod en bit bort utomhus på torget och verkade dansa eller jucka. Mannen var klädd i en svart och vit randig tröja, ett par jeans som var uppdragna till navlen och en dansstil som påminde om nått obehagligt. Efter lunchen gick vi ut och satte oss på en bänk på torget och njöt av vårsolen medans vi studerade den något annorlunda mannen. Det visade sig att han hade med sig en liten radio/bandspelare/cd och dansade till lite svenska bitar såsom " jag går och fiskar" "främling" och lite annat skit. Han verkade också synligt att vara lite handikappad. I vilket fall som helst så gladde han folket på torget med sin spontana och annorlunda dans. Då kom det helt plötsligt fram ett gäng malmögrabbar med keps och tjejerna hade nått förkläde runt huvudet eller vad det är och ställde sig en bit ifrån. Dom såg ut att vara runt 20-års åldern. En av killarna i gänget gick fram och började håna mannen genom att härma hans dans på ett löjligt och förnedrande sätt. Han sa då åt gängkillen att gå och viftade bort honom. Då fortsätter killen att håna honom och trampar och drar i hans jacka där mannen fått lite mynt för sitt uppträdande. Det blir bråk och mannen sparkar gängkillen stenhårt på smalbenet så det visslar på hela torget. Då springer resten av killens gäng inklusive tjejer fram och kastar mynt på den stackars mannen och sedan springer dom snabbt därifrån och skriker massa fula ord til honom som missfoster och idiot. Jag blev så arg och irriterad att man kan göra så mot en människa som är handikappad eller egentligen vilken människa som helst. Hade jag inte vetat bättre så hade jag sprungit efter dom och frågat vad fan dom höll på med men man vågar inte. Man läser ju om skottlossning var varannan dag i den staden. Jag var bitter resten av dagen och har varit så sedan det hände. Jag önskar att dom personer som gjorde så vaknar upp nån dag och att någon behandlar dom på samma sätt när dom ber om hjälp. Jävla nollor!


Vill ni veta hur det gick på provet förresten? 60 poäng var max och 45 var godkänt.
Daniel 59 poäng
Johan 59 poäng
Patrik 57.5 poäng.

Så vi klarade det allihopa med bravur tycker jag. Frågor om alkohollagen? Ring mig!


Väggetarian

Idag har vi målat klart bardisken, röjt ute i restaurangen och målat barområdet så det blir lite avskiljt eller vad man ska säga. Lite djup eller dimension på ren Simon & Tomas svenska. 6 timmar arbete är väl vad vi kommer upp i  i snitt per dag plus helgerna lediga ( än så länge) så det kan man väl vara nöjd med. Samtidigt är vi jävligt effektiva när det väl kommer till kritan. Vi valde att lägga baksida i en mörkare brun för att tydligt markera området. Vi fick även passa på att skruva fast en eventuell bärande regel som aldrig suttit fast??!! Sagt och gjort, min bils domkraft fick agera lyfthjälp och det gick faktiskt förvånansvärt bra trots att jag vara nära att mista handleden första gången vi försökte. Nu håller vi helg och startar nästa vecka med en alkoholkurs i Malmö på 3 dagar. Vi som sammanlagt har arbetat i över 50 år inom restaurang skall lära oss att servera alkohol så myndigheterna har något att bläddra i.  15000:- kostar det och det känns verkligen givande. Tråkiga pengar och frågan är, hur många av dagens etablerade  krögare har denna utbildning? Tyvärr är det väl inte så mycket värt att beklaga sig för nån om saken. Som sagt, vi har tänkt att lägga premiärhelgen från valborg och vi har börjat ta emot bokningar redan nu så , 042-222320 om det finns intresse. Det komemr finnas en utvald 2- eller 3 rätters denna öppningshelg till specialpris.



Bardisko, målad och slipad.



Johan startar målningen med spararna. En finsnickare av högsta klass.



Bilden ser ut som rena helvetet jag vet, men resultatet live är otroligt. Kunde varit utsidan på en småländsk sommarstuga.



Patrik med avslutningshörnet. Till vänster om honom så skall vi såga upp en in/utgång istället för dörren till höger kanske. Vi önskar alla er en trevlig helg och på återsende på måndag.

BarBarossa

Dag 3. Idag kom Patrik in till stan och hämtade upp mig utanför min lägenhet, givetvis alltid i god tid 30 minuter innan bestämt. Efter det for vi österut för att hämta vår käre kollega J.P. Dagens mål var att att hitta en snygg bardisk och en bra arbetsbänk som inte var för mycket pizzeria men ändå höll budgeten.
Körde direkt ut till Bauhaus Hyllinge och måste faktiskt hylla deras sortiment av arbetsbänkar. Fanns allt mellan 99:- till 5999:- fast då sköter bänkskivan bokföringen också. Efter att på ett fyndigt sätt stuvat in skivorna i Patriks bil så for vi ner till Optimera och köpte lite smågrejer som behövdes för att nagla fast grejerna med.



Dagens outfit: Modell Patrik: tuff känga från Håkanssons, jeans Boss från Maxi och innekillejacka R.Lauren från Solo. Modell vagnen: bär ett hyllplan från Bauhaus och rundade skor. Modell Johan: allt från Zgander utom skorna, hemmagjorda.



Johan älskar redan baren och Patrik borrar ett gloryhole med snajpen i gipan.



Framsidan där du ska hänga i sommar! Den skall tapetseras och målas imorgon. Om vi hittar en bra tapetserare då alltså.



Insidan, där vi ska hänga i sommar och ge er service. Hörnan längst bort skall fixas till lite, jag vet. I övrigt gråter jag av lycka. Bara lite el, kassaapparat, isho och en stor Åbrokyl och en blender så vi kan göra Boydes tävlingsdrinkar på löpande band. Foorsta kebabet!


Romeo & Juliiloggan

Jaha, då var loggan till placet nästan klart. Efter en lunch på "trivas på råå" f.d Råå Pizzeria så hälsade vi på den eminente designern och F9 älskaren Carl Ljungberg som vi anlitat till logotypemanager på hans kontor som händelsevis också är placerat på Råå. Efter att ha fastnat i hissen ett par gånger nådde vi till slut våning 2 och stegade in i hans studio. Calle var nere för cirka 2 veckor sedan och tog ett par läckra bilder på oss som vi tänkte ha i loggan. Många ställen har knivar och gafflar, fiskar, hav, stränder blablablablabla på sina menyer men Calle hade andra idéer. Han ville se oss! Nej , han är gift! Ja, med en kvinna. Så efter väldigt hårda förhandlingar och idésprutning så kom första skissen ut.



Vi kör fiskkonceptet som ni ser. 3 torskar!

Fame Factory

Status: Isande vindar och otagliga minus grader, en vår som dök upp som dagsslända och försvann lika snabbt igen som om den ryckts tillbaka i kragen av en årstidsrektor. Längtar varje dag efter att kunna hänga in vinterjackan i garderoben och ta fram en jacka som får plats i bilsätet när man kör. Ett par skor som inte tål snö och is utan är lediga och sköna, utan dragkedja eller knäppning. Att kunna stå på sin arbetsplats utan att behöva svepa kaffet för att det inte skall vara kallt inom 5 minuter. Längtar!

Nå, nog med det. Veckans start har tillbringats i en isande kall restauranglokal belägen på en strand någonstans i nordvästra Skåne. Vi har som sagt rivit ut den gamla baren och börjat på ersättaren som förhoppningsvis skall tjäna oss i ett par år. Det är inga dyra kostnader att bygga en bar och vår skall bli drygt 4 meter lång. Däremot så gäller det att såga rätt storlekar och vara nogrann med mått vilket vi självklart inte är så, men förhoppningsvis står den upp tills vi öppnat. Tror vi hade varit ett riktigt bra ämne för "fuskbyggarna" som går på tv4 i vilket fall som helst.  Vi har diskuterat öppningsdag och vi räknar med att det blir runt valborgshelgen så ni är välkomna att ringa in era bokningar redan nu på 042.222320. Precis, vårt nya nummer.



Baren, den gamla eller vad som är kvar av den. Jag vill bara tända eld på den högen när jag ser den.



Reglarna som vi sågade ut själva från Johans buxbomhäck.



Johan skruvar fast en kebabpizza i marken medans jag håller ställningarna.



Mr Borr själv. P Rothoff. Över 10000 inskruvade nu!



Efter dagens arbete. Mdfskivorna på plats. Stabilare än fan. Reglat, vinklat, skruvat, borrat, ja allt vad en kvinna begär. Imorgon fortskrider arbetet då vi ska lägga på en bänkskiva och en bardisk som kan bära ett par stora starka. Grekiska kvällarna får dock utebli om det blir dans på bardisken.

En dag i blidkandets tecken. Fredagsmyyys.

Efter att gårdagen handlat om elektrikerbesök ( Tack Andy) och rörmokarbesök av Mats Magnussons svärsons far för dylika ingripande så har denna dag varit vitt skiljd om man säger så. Igår lyckades vi också med konststycket att riva hela utebaren och beslutat oss för att bygga en ny. Något mer modern, något mer hel något mer gästvänlig. Ska bli intressant. Tyvärr glömde jag kameran hemma ( inte första gången) så bilderna får vänta till helgen är förbi på vår före detta bar.
Idag var som sagt en annorlunda dag: gymmet klockan 09.00 sharp med Johan för lite byggning. Ingen av oss har tänkt bli några tribaltatuerade gymkisar men underhåll av kroppen är ju bra. Efter att vi hängt rundor lite på Aktiverum Berga så hämtade vi upp Patrik som tagit sig med buss in från Rydebäck för en kort fika och genomgång av dagens program. Jag fick nämligen ett brev från tillståndsmyndigheten igår där det var en del viktiga kompletteringsuppgifter som vi ansåg att det var " ta tjuren vid hornen" klass på. Sagt och gjort. Efter korta besök hos miljönämnden, stadsbyggnadskontoret ( bygglov) och en kartskiss till polismyndigheterna var vi i gott steg för att bege oss vidare. Idag var det då min tur att lyckas att få böter. Måste faktiskt hylla parkeringsvakterna för sin flitighet. Tack! Så när vi kom ut så hängde den fina lappen på framrutan och en glädjechock gick genom kroppen. Äntligen min tur! Efter denna fina kärleksgåva så stack vi upp till Biltema för att blidka brandmyndigheternas krav om säker arbetsplats dvs brandutrustning för ett par tusen. Förvånansvärt nog så kunde inte Biltema erbjuda några av dessa varor. Det var bättre på Paddans tid!
Då stack vi upp till Moder Brand själv på Berga: Brandorama men tydligen så sålde dom bara kurser och fikabullar. Tjii! Snackade med några brandmän som var på plats och blev vidaredirigerade till TOOL FERM. Vi köpte ett par skyltar: Pulersläckare, kolsyresläckare, brandfilt och sedan införskaffades en 2 liters co2 släckare och lite plåster. Kalaset slutade på 3800:-!!! Då visade sig att skyltarna som måste vara tillverkade av rent guld undertill kostade mellan 400-500 kronor styck. Prisvärt. Tack igen!

Därefter hit the road till Jojjes gamla hoods Landskrona, en gång en blomstrande hamnstad numera en förfallen spökstad med oreganodoft. Vi hälsade på och åt hos Murat på pizzeria Rhodos innan vi skulle träffa vår revisor. Jojje gjorde sin undergroundhälsning med Murat från sitt forna hårda gatuliv som Landskronas okrönte. På Murats gata låg där cirka 20 butikslokaler varav 1 var i drift, resten var nerstängda. På denna centrala gata hade tidigare Grafitti, klädesbutiker, frisörer och en stor galleria legat och det var då jag hittade denna fina bild.



Efter ett kort besök hos revisorn som vi fick beröm av begav vi oss tillbaka till Rydebäcks egna lilla Taj Mahal: Fortuna by the sea för att slänga av brandblablalbla. Utsikten med solen idag var verkligen magnifik.



Man blir törstig. Ikväll ska jag och Johan gå ut ta en bit mat och dansa lite på stan. Mycket foxtrot och paso doble. Patrik vår ordentlige kollega skulle vara hemma och göra nått annat men vi vill bara passa på att hälsa er en trevlig helg för nu: HÅLLER VI HELG GUBBAR!


Skräpslängardag

Idag hämtade Johan upp mig på Solidhair som jag varit trogen sedan 2006 dock med 4 olika klipperistas. (Patrik har haft dagen fullt med andra aktiviteter). Halv tio hämtade han upp mig och när vi stegade ut till bilen så hade han givetvis bötfällts för olaga parkering. En bra start på dagen! Vi stack upp till Preem ovanför Stattena och lånade ett släp för dagens aktiviteter.

Det har samlats ihop en del kojmaterial sedan renoveringen startade och restaurangen har blivit en tillfällig avdumpningsplats för bråte och annat skit. Ekorrsyndromet kallas det för när man samlar på sig skit i högar som "kan va bra att ha". I vilket fall som helst så hyrde vi släpet och begav oss ut till Fortuna. Jag trodde att vi skulle klara oss med att fylla halva men tjii fick jag när vi efter en timmes bärande fyllt upp hela släpet med bland annat  gamla utemöbler som platsat i vilken finsk rulle som helst och plastaskit iform av plastaskitshinkar och annat plastaskit därefter, trä, papp och metall. Både jag och Johan är av samma uppfattning när det gäller Sveriges källsorterings anläggningar. Det ger en samma sköna känsla som att avleverera en säck kläder utanför hemlösas hus. En enkel form av vardagsansvarsfullhet.  Det goda samvetet får sig en kraftig spark uppåt. Hade det inte varit för att vi båda är hetro så hade samtalet kunnat sluta med att vi stannat bilen och skedat en stund. Så bra mår man av det. Uppe på Långeberga eller Väla södra så möttes vi närmast av en invasion av samvetssökande människor med välfyllda bilar. Tycker det är rent ut sagt en fröjd att inte packa ner det i en påse och bara slänga även fast det är enklast så. Trevlig personal som dirigerade oss till rätt miljöstation underlättar även fast man omöjligt kan ta fel vart man ska slänga det. Trä där ja! Papper slänger ni där borta! Plastaskitet då? Till höger!

Eftersom vi fick hyra släpet hela 4 timmar så hann vi med att skruva lite hyllor i det nymålad rummet och även att fixa ett rör till ett avlopp. Det blev alltså ytterligare ett besök på Optimera för rörinköp. Imorgon, ja imorgon skall första fotot på restaurang insidan släppas. Jag missade tyvärr att fotografera avfallshögen och släpet men lovar att bättra mig. Här kommer lite från insidan av dagen trots allt. Förresten vill jag hylla att vädret faktiskt varit okej idag för första gången på länge så jag passade på att tvätta min bil så till alla er som kör förbi Norra stenbocksgatan, sunglasses på om ni inte vill bli blinda.



Jojjes vask. Nu med fungerande avlopp.



Mit vardagsru..  menade pubenområdet som vi målade igår fast med hyllor. Spännande färg.



Ja, kranen dog av köld när det var som kallast. Ny på g in.

Jojje & Lady in red!

Hej på er alla glada!

En kort summering följer:
Min vän Lilja har tydligen ringt IOK för att få dom att lägga till fler grenar i OS, hans flickvän har tydligen ringt IOK och bett dom ta bort grenar. Kanske blev han bönhörd när USA ordnade förlängning i ishockeyfinalen men ändå la sig depressionen över centrala delar av långvinkelsgatan denna dag.

Fortuna slutet av förra veckan: inte nära OS här inte men vi sysslar med andra ringar. Följande har hänt, toaletten har fått en ny skepnad. Ommålat och ombonat. Från trasig uteliggartoalett a la uteliggare uteliggaresson till en toalett som tagen ur en katalog. Jojje sponsrade med en trendig vask spa-variant. Vi hämtar det mesta från hans kolonistuga som verkar vara en outtömlig reserv av grejer ingen annan har men vi behöver. Han har allt. Själv körde jag ut till Bauhaus och köpte en ny ring även fast Johan tyckte hans uppfinning utan toalettring var fullt fungerande. Slutet gott allting gott? Nej! Idag efter 2-3 dagars intensivt skruvande med rören kom allt på plats.  Alla 3 har skruvat och kämpat med denna konstruktion men nu är ni välkomna in om nöden kryper på. Den första riktigt stora motgången i byggandet. Skönt. Även omklädningsrummet fick sig en behövlig ommålning och städning. Kommer bilder en bit ner.





Igår ( måndags ) så började vi riva ut pubområdet eller det som skall vara genomfartsled för matsalaktiviteter och vitrinskåp samt lite kylplats för läskeblask och hans vänner. Mycket skrot och bråte har kastats ut och skruvats av och en hel del spackel har gottat in sig i väggarna. Njut nedan.



Beföör ( franskt uttal! ) En glas-samling som får självaste kostaboda att likna ett billigt sjapp.



Notera att jag har samma kläder igen. Min byggdräkt.



Vita? väggar before.



Skyltarna mot fönsterna är till eventuella inbrottstjyvar som önskar titta på den gamla groggmenyn.

Ny färg på väggen ihopmixad från min gamla lägenhetsommålning anno 2009. Den mycket trendiga kaffe lattefärgen. Vägg/jalusiet till vänster skall rivas ner till golvnivå och bli en utgång mot restaurangen. Till vänster står också den moderna stereoutrustning som Johan spelar sin favoritlåt " Lady in red" på om och om och om igen. Detta bör vara klart imorgon om allt går som det skall. Lite hyllor skall på plats, lite mollyplugg skall bankas in i väggarna. På återseende imorgon med dagsfärska bilder!

RSS 2.0