Chilla galet!

Idag körde vi en riktigt tung dag efter att jag och Johan varit på Hermanssons fik ( otrolig service) och gästat Jens och hans far Egil Nielsen på hjälmshultsgatan. Vi for vidare till Bolagret på väla för vi tänkte köpa 5 barstolar. Givetvis så var detta en beställningsvara och det orkar vi inte med så vi frågade om vi fick köpa skyltexemplaren, men herrn i butiken var begåvad med nått som jag inte förstår och påpekade att då skulle dom inte ha något att visa upp för alla dom andra 100 miljoner människorna som köper barstolar där. Där fanns cirka 5-6 olika varianter till som skyltexemplar och tror inte det hade gjort deras butik speciellt mycket försäljningsmässigt om dessa 2 varianter av stolar inte funnits 1 vecka. Vi styrde vår kosa mot Hyllinges mindre lyckade svar på väla köpcentrum. Inte familia då men Härliga Hem. Stolhelvetena kostade dryga 1000:- och passade in i ingenstans och det är inte Harrys vi har direkt. Vi letade efter en mer strandvänlig barstol. Aaaaaaallt föööööör ditt heeeeeem Egebyyy möbelaaffääääääär. ( Vidrig dialekt som får en att minnas tunga bussresor i slutet av 90-talet med 297:an in till staden på lördagkvällarna när "bönnerna" satt och skrålade längst bak ) Det var bulan, meckar-mange, mjukisbrallan och late leffe som dominerade "sångerna" eller för att benämnas med rätt ord : meningslöst vrål. Say no more! Lyckligtvis så var ingen av ovan nämnda personer inne i butiken och hade skivsignering för sina senaste plattor så vi kunde koncentrera våra sinnen på barstolarna. Hittade en vanlig stol, köpte 5 stycken och lämnade Ekebyn med en rivstart.

Nästa anhalt Optimera. Micke med sambo sitter fast i London eller i alla fall, satt fast och är nu på en längre och betydligt dyrare bussresa hem till Sverige så Kennet får fixa biffen i butiken. Vi bygger ju givetvis allt från grunden så vi köpte en spånplatta som skall bli en griffeltavla Vad där skall stå på den har jag ingen aning om. Efter att Johan insisterat på att hans bil klarar att få in allt, även en 120x210 centimeters spånplatta fick vi vackert traska tillbaka och få den sågad på mitten. Efter sju sorger och åtta bedrövelser var vi nere på Fortuna där Patrik stod och packade upp lite nya varor som kommit in och sen så opererade vi snabbt. Stolar, spånplatta och varor på plats. Alzheimerglömde dock min kamera hemma så det blev inga bilder. Efter att klockan slagit kväll, cirka 13.20 så beslöt vi oss för att chilla galet. Vi ska nämligen gå på skånederby ikväll tillsammans med några danska kollegor. Dricka ett par kalla och chilla galet så klart! 400 spänn kostade biljetterna! På min tid som ung räckte det med att lämna in ett par säckar hö till biljettdamen eller om det var säsong för betorna så var det bara att traska in och beskåda matchen. Tiderna förändras.

Förresten så är där ett par platser kvar på torsdagen 29/4 premiärkvällen om ni är sugna. 17.00 öppnar vi. Läs mer om det på vår hemsida ( www.fortunabythesea.se )meny och annat viktigt vetande osv. Fredag och lördagkväll är det fullt. Lördag dag öppnar vi 12.00 så från 12.00- är ni välkomna och kan sitta fram till 17.00 cirka. Söndag är en mer öppen historia.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0