Crille Kock & det Hollywoodfruarnas nya sommarställe!

Hemsida-målarfärg-blidka-Montezami-bilder-foder-möte.
Igår var det måndag och det är rätt självklart eftersom idag är det tisdag. Måndagen startade med ett möte med Magnus på Martin Olsson som är mat&sprit leverantör. Solen sken som den aldrig hade gjort förr och i dom stunderna glömmer man lätt att det var minus 15 grader och svanarna låg som isblock ute på Öresund för en dryg månad sen. Nu simmade dom runt i grupper och parade sig istället. Mysigt. Vi ställde ut ett bord i solen och satte oss i lä och det var av med dom varma kläderna och på med shadesen. Givetvis smög det fram ett kräset - fan vad varmt! Vi närmare oss öppning och känner väl oss lite stressade inombords allihopa. Mötet tog ett par timmar och verkar givande.
Vi for också till banken för att få igång kortmaskinen. Tar väl ett par minuter tänkte jag. Det ska ju bara registreras in och anmälas mot vårt företagskonto men tydligen tog det 50400 minuter eller 2 veckor rättare sagt. Eländet slutade inte där utan det visade sig att vår befintliga kortmaskin var lika värdefull som en använd våtservett. Det blev till att beställa en ny och den kommer väl inom sinom tid och efter det kan vi anmäla in den och knyta den till vårt bankkonto. Blääääääääääääääääääääääääääää och blä blä blääää.
Nästa punkt på programmet var att välja en utefärg så vi for till Optimera blundade och pekade för att göra det lite mer spännande och valde ut en ny kulör till palatset. Montezamiblå som vi kallar den. Vi fick med en liter och stack ut till Fortuna igen och provade den. Ja, vad ska man säga? Vi är nöjda. Montezamiblått.

Tisdag då. Hämtade upp Johan och for ner till Optimera för att hämta 30 liter färg och lastade in i bilen. Fick ett samtal från Crille Larsson som stod utanför och väntade. Crille har tidigare jobbat på ACE Link och är en duktig gourmetkock med fisk och desserter som specialitet. Han skall jobba hos oss i sommar och det känns bra med tanke på hur bra han är som målare. När vi svingat upp våra målarpenslar, jag, Patrik, Johan och Crille så kom det en blond kvinna vandrandes ner från bostadsområdet och stannade upp och sa med en tv-lik röst:- vad fint det bliiir! Jag trodde först hon menade att vi var lika killarna i bluemangroup eller ett gäng smurfar som rymt från nått sjukhus men tydligen inte. Väluppfostrade som vi är tackade vi artigt och erbjöd henne att ta en pensel och hugga in. Hon vägrade förstås och sa att hon hade annat för sig efter sin strandpromenad. Efter en kort diskussion med kvinnan berättade hon att hon brukade gå hit här och äta på somrarna och detta året skulle hon bjuda hit sin kära syster från USA eftersom hon tyckte det var så fint och mysigt. Jaha, trevligt? Patrik visade henne runt i lokalen och sen utbrast hon att hon skulle hem och maila sin syster som var Maria Montezami. Vi räknar nu kallt med att Anna Anka kommer och tuggar brosk minst en gång i sommar så det blir ner med älgstudsaren och fixa svanbrosk. Som sagt Hollywood fruarnas nya place. Vi har därför byggt en liten helikopterplatta där dom kan landa och studsa in och smattra i sig ett par flaskor rosé.
Vi passade också på att riva ner dom stora skivorna som stått för fönsterna sedan förra säsong tog slut. Det var annorlunda. Utsikten fick mig att kryssa med ögonen. Johan grät, Crille grät och Patrik grät. Det var som slutet på Bernard och Bianca, den gamla disneyrullen. Imorgon skall vi måla knutarna vita och så ska vi grundmåla gästtoaletten för till helgen kommer 2 unga konstnärinnor ner från Växjö och sätter sin prägel. Toaletten är idag ett tillfälligt förråd av skräp och byggmaterial men imorgon börjar förvandligen. På återsyn.



Nu ska skiten i!



Bord 9.



Personalmatsalen.



Gammal färg möter ny färg.



Restaurang fortuna by the sea. Stans bästa piz..utsikt.



Nymålat, antagligen förstört imorgon när byns lokala grafitti konstnärer går loss.



Ny färg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0